Zichtbare wijkdoelen in het Soesterkwartier

Van wie en voor wie

  • Van wie: Buurtbestuur Soesterkwartier
  • Voor wie: De wijk als geheel.

Wat

  1. Het plaatsen van educatieve objecten in de openbare ruimte. In samenwerking met lokale ondernemers en Amersfoortse kunstenaars plaatsen we een tweetal kubusvormige objecten op een A-locatie in de wijk, bijvoorbeeld in het Hart van het Soesterkwartier.
  2. De Wijk Babbelbox op Youtube: We verheffen we het jargon van het wijkplan tot het niveau van alledaags straatpraat van de (soms laaggeletterde) bewoner uit de Soesterkwartier. Bekende koppen uit de wijk, zoals John van de dierenwinkel, Connie van het buurthuis, Coby van de kapsalon, en Petra, de caissière van de Albert Heijn wordt het podium gegeven om hun kijk op de wijk kenbaar te maken.
  3. Het wijkplan op straat: Op een publieke plaatsen worden de doelen van het Wijkplan (met een betere term, buurtplan, de buurt aan het woord, uw buurt- uw toekomst, of hoe dan ook) tweedimensionaal opgehangen op trespa borden. Een grafisch designer werkt de informatie van het plan beeldend uit. De borden verschijnen op allerlei pleisterplaatsen in de wijk, bijvoorbeeld op de bakstenen muur van het Buurthuis, nabij de bushalte en de kerk, de muur bij de Bakker om de hoek, in de hal bij het Oppidium, bij het Wijkmuseum, bij de Noordingang van het station, bij het Jongerencentrum De Reset.

Waar

Op diverse plaatsen in de wijk

Waarom

Van en voor de wijk: Meer kennis, bewustwording en betrokkenheid van bewoners, ondernemers en andere werkers uit de wijk bij het opstellen en uitvoeren van de wijkdoelen.

Wanneer

2019-2020

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link