Trash Fashion Event

Van wie en voor wie

  • Van wie: Mariska Jacobi, van IaMeventz, in samenwerking met kunstenaar Sally Pittman
  • Voor wie: Kinderen uit de wijk

Wat

Wat dacht je van een jurk van koffiefilters of een tas van melkpakken. Nooit over nagedacht ? Nu wel! Van zwerfafval gaan we mode maken….

Onder begeleiding van kunstenaar Sally Pittman creëer je draagbare kunst die je laat zien in je eigen mini foto sessie.

We gaan samen aan de slag met verzameld, schoon en droog zwerfafval. Er is veel materiaal aanwezig dankzij de projecten van het ‘Wat, is dat Patat?’-team en een aantal basisscholen. We willen voorafgaand aan dit festival met een groep kinderen zwerfafval ophalen in de wijk.  Je mag ook je eigen ‘zwerf’afval meenemen.

Sally zorgt voor alles dat nodig is om van dit alles iets bijzonders te maken. Ook zijn er voorbeelden die je ook mag dragen voor de foto.

Het uitgangspunt van het ‘Trash Fashion Event’ is om kinderen bewust te maken van het belang om geen zwerfafval te creëren. Spelenderwijs willen we hier een bijdrage aan leveren.

(Zwerf)afval en hondenpoep zijn grote irritatiepunten in de wijk. Door het Trash Fashion Event willen we dat aan de kaak stellen.

Waar

Wagenwerkplaats

Waarom

Dat kinderen spelenderwijs leren dat je (zwerf)afval in de vuilnisbak moet gooien. Dat je je rotzooi moet opruimen, ook hondenpoep. Door van (zwerf)afval  iets tastbaars te maken (kleding), wat men mee naar huis kan nemen blijft de boodschap langer hangen. We gaan tijdens het festival en tijdens het verzamelen van (zwerf)afval de kinderen en ouders erop aanspreken om vooral alles in een vuilnisbak te gooien.  Ook hondenpoep.

Wanneer

2 april 2018 (Wat, is dat Patat), en de periode die eraan vooraf gaat.

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link