Zomerpretpas Soesterkwartier 2018

Van wie en voor wie

 • Van wie: Kath Duin, van de Stichting Kliederboel, in samenwerking met ABC, en vele organisaties meer (die activiteiten organiseren)
 • Voor wie: Kinderen van de wijk, basisschool leeftijd
  Foto: Karel van Rooij

Wat

ZomerPretPas is het leukste kinderpaspoort van Amersfoort! Een papieren boekje in paspoortvorm bomvol culturele, sportieve, creatieve en educatieve zomeractiviteiten.

Vlak voor de zomervakantie krijgen alle basisschoolkinderen in de genoemde wijken de ZomerPretPas, een week voor de zomervakantie, gratis via de basisscholen in de genoemde wijken. Op vertoon van het kinderpaspoort zijn de aangeboden zomeractiviteiten voor het kind gratis of met fikse korting. De begeleidende ouder /verzorger kan met minimaal 25% korting de zomeractiviteiten bezoeken. Zit je buiten de genoemde wijken op school maar woon je wel in 1 van de genoemde wijken, dan kun je een ZomerPretPas ophalen bij de Informatie033, informatiewinkels in Amersfoort.

Alle zomeractiviteiten staan, in het kinderpaspoort, ingedeeld in vijf eilanden:

 • Creatief-eiland
 • Sport-eiland
 • Natuur-eiland
 • Ontdek-eiland
 • Smul-eiland

Door de zomeractiviteiten van de vijf eilanden te bezoeken kunnen kinderen stempels en stickers verzamelen. Met een aantal speciale stempels kunnen kinderen doorreizen naar ‘Prijzeneiland’. Als ze de speciale stempelbladzijde uit hun ZomerPretPas inleveren maken ze kans op superleuke prijzen.

Verspreiding: Via basisscholen, informatiewinkels en via gebruikersgroepen, bijv Voedselbank-Kledingbank & Speelgoedbank en kinderen in het asielzoekerscentrum.

Aanbieders vragen we hun zomeractiviteit in de ZomerPretPas te plaatsen. Elke activiteit moet gratis of met korting te bezoeken zijn en een meerwaarde hebben. Dus kunnen kinderen een museum gratis bezoeken dan moeten kinderen daar wel iets doen bv een speurtocht maken of een kleurplaat kleuren. Bij elke activiteit die kinderen bezoeken krijgen ze een stempel of sticker maar die moeten ze wel verdienen.

Waar

In het Soesterkwartier, en nog enkele andere wijken in Amersfoort: Kruiskamp-De Koppel- Binnenstad, Liendert en Rustenburg en Randenbroek-Schuilenburg.

Waarom

 • Een superleuke actieve invulling van de zomervakantie voor kinderen en hun ouders/verzorgers. De ZomerPretPas heeft een positief preventieve werking en draagt bij aan de maatschappelijke integratie en participatie
 • Kinderen het gevoel geven ‘erbij ‘ te horen. Door leuke & leerzame uitjes te ondernemen in je eigen wijk is de zomervakantie niet meer saai, heb je na de vakantie spannende vakantieverhalen te vertellen in de klas en leer je de wijk & alles wat de wijk te bieden heeft goed kennen. Het kan zelfs een sport onder klasgenoten worden om zoveel mogelijk activiteiten te ondernemen en daardoor de meeste stempels te verzamelen. Na de zomervakantie is het in de klas dan niet meer interessant hoe ver weg je bent geweest maar is het stoer als je mee hebt gedaan met de ZomerPretPas !
 • Toegankelijkheid tot de zomeractiviteiten voor gehandicapte kinderen. Aanbieders stimuleren hieraan mee te werken door in de ZomerPretPas aan te geven welke zomeractiviteiten toegankelijk zijn
 • Sociaal maatschappelijk ondernemen door lokale organisaties en ondernemers

Wanneer

Zomervakantie 2018

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link