Weerbaarheidstrainingen

Van wie en voor wie

  • Van wie: Bryan Rasoelbaks, in samenwerking met de Buursportcoach
  • Voor wie: Gezinnen uit de wijk

Wat

Zowel ouders als kinderen in beweging brengen en door middel van weerbaarheidstraining bepaalde problemen aan het licht brengen en daarmee aan de slag gaan. Gesprekken vormen zich het beste tijdens beweging, daar zijn geschikte oefeningen voor die ik kan doen, wat veel emotie losmaakt bij zowel ouders als kinderen. Aan deze emoties en gedragingen worden gedurende de trainingen gewerkt om ze onder controle te krijgen.

Ik doe dit al ruim 10 jaar met succes met welgestelde gezinnen. De vraag bij probleemgezinnen is natuurlijk groter maar vaak onbetaalbaar. In dit project maak ik dankzij een subsidie deze effectieve trainingen toegankelijk voor gezinnen met een kleine portemonnee.

Er worden weerbaarheidstrainingen gegeven voor verschillende leeftijden:

  1. 6 – 9 jaar
  2. 10 – 13 jaar
  3. 13 – 16 jaar
  4. Ouders (volwassenen)

Waar

De Reset, Plataanstraat 19

Waarom

Door middel van weerbaarheidstraining worden kinderen op een positieve manier gestimuleerd om voor jezelf op te komen, je te beheersen in conflicten, maar ook je eigen emoties te begrijpen. Houding verandert van mensen (positiever), zelfverzekerdheid. Verbetering interactie tussen kinderen en ouders, maar ook tussen kinderen onderling.

Naast de emotionele en psychische kant wordt ook gewerkt aan de fysieke ontwikkeling van de deelnemers. Deelnemers worden fitter, soepeler en creëren uiteindelijk een gezondere leefstijl.

Wanneer

De trainingen vinden plaats op donderdagen en vrijdagen tussen 16.00 en 18.00 uur. We beginnen met een pilot in november/december 2017. In januari 2018 is de definitieve start.

Status van dit project: In afronding

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link