Huttenbouwen Soesterkwartier 2018

Van wie en voor wie

  • Van wie: Comité Hutten bouwen
  • Voor wie: Alle kinderen van de wijk

Wat

Een “Zomers Wijk Evenement” waarin dagelijks 60 kinderen gedurende een hele week kosteloos aan een geweldige bouw evenement kunnen meedoen. In het Soesterkwartier willen we dit voor de veertiende keer realiseren dankzij vele vrijwilligers!!

Heerlijk bouwen, fantaseren en spelenderwijs leren samenwerken voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Al 14 jaar hebben we hier inmiddels ervaring mee. We hebben dan ook vele vrijwilligers betrokken bij dit evenement. Elke 6 kinderen hebben hierdoor op de dag een begeleider. Dit ook om de veiligheid van de kinderen te kunnen waarborgen i.v.m. bouwmaterialen en het werken met gereedschappen.

Onder leiding van een geweldige groep vrijwilligers/ouders uit het Soesterkwartier leren we (zowel ouders als kinderen) elkaar beter kennen zodat we ook in de rest van het jaar op elkaar kunnen bouwen.

Dat komt de leefbaarheid ten goede. Volwassenen en kinderen, van allerlei scholen, leren elkaar tijdens deze week kennen en komen elkaar vervolgens in de wijk weer tegen.

Voor de 14de keer zal deze week in de laatste zomervakantieweek plaatsvinden. Na de laatste dag sluiten we het Huttenbouwen weer traditioneel af met een hapje en een drankje samen met alle kids, vrijwilligers en overige harde werkers.

Waar

Speeltuin Rivierenwijk, Dollardstraat

Waarom

  • Het creëren van leuke speelactiviteiten voor kinderen in de basisschool leeftijd in eigen buurt.
  • Het voortzetten van een goed lopende traditie die kinderen uit alle sociale en economische standen samenbindt.
  • Samen met een grote groep vrijwilligers uit de buurt ons inzetten voor een prettig en veilig speelklimaat in de wijk

Wanneer

Zomervakantie 2018

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link