Huttenbouwen Soesterkwartier 2019

Van wie en voor wie

  • Van wie: Comité Hutten bouwen, in samenwerking met de ROVA (pallets), de Zomerpretpas, bouwwinkels, speeltuin Rivierenwijk, basisscholen uit de wijk en scouting Mondriaan.
  • Voor wie: Alle kinderen van de wijk.

Wat

Een zomers wijk evenement in de laatste week van de grote zomervakantie waaraan dagelijks zo’n 60 tot 80 kinderen gedurende een hele week kosteloos kunnen deelnemen. Kinderen kunnen in deze week met vriendjes en vriendinnetjes hutten komen bouwen onder begeleiding van vrijwilligers. Dit geweldige bouwevenement wordt in 2019 voor de 15de georganiseerd en mogelijk gemaakt door de inzet van vele, enthousiaste vrijwilligers. Voor meer informatie zie http://www.hutten-bouwen.nl

Het primaire doel van de huttenbouwweek is een gezonde buitenactiviteit voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar waarbij het leren bouwen, fantaseren en leren samenwerken spelenderwijs wordt gestimuleerd. Deze activiteit is bedoeld voor alle kinderen in de wijk.

Het succes van dit evenement is sterk afhankelijk van de inzet van een grote groep enthousiaste vrijwilligers / ouders (ruim 80 vrijwilligers per jaar). We hebben jaarlijks vele vrijwilligers / ouders nodig voor het begeleiden van groepjes kinderen, voor het dagelijks opruimen van het terrein, EHBO, en coördinatie van de dag.

De laatste dag van de huttenbouwweek wordt traditioneel afgesloten met een hapje en een drankje om deze vrijwilligers / ouders (samen met hun kinderen) te bedanken voor hun inzet. We hebben door de jaren heen ervaren dat de huttenbouwweek en de afsluitende borrel bijdraagt aan het bevorderen van de sociale samenhang. Volwassenen en kinderen uit het Soesterkwartier (van verschillende scholen en van verschillende achtergronden) leren elkaar beter kennen gedurende de week. Men komt elkaar vervolgens weer tegen in de wijk en maakt makkelijker weer contact. Dit komt de leefbaarheid van de wijk ten goede.

Dit jaar bestaat de Zomer huttenbouwweek 15 jaar. Om dit te vieren willen we de laatste dag afsluiten met een grote festiviteit.

Waar

Speeltuin Rivierenwijk, Dollardstraat

Waarom

  • Het creëren van leuke speelactiviteiten voor kinderen in de basisschool leeftijd in eigen buurt.
  • Het voortzetten van een goed lopende traditie die kinderen uit alle sociale en economische standen samenbindt.
  • Samen met een grote groep vrijwilligers uit de buurt ons inzetten voor een prettig en veilig speelklimaat in de wijk

Wanneer

Zomervakantie 2019

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link