Campagne Hart van Soesterkwartier

Van wie en voor wie

  • Van wie: Emmaúskerk en WAS winkeliiersvereniging, in nauwe samenwerking met Initiatiefnemers rondom de ontwikkeling van het Hart van Soesterkwartier en bewoners van de Noordewierweg
  • Voor wie: De gehele wijk

Wat

Het Soesterkwartier heeft een nieuwe impuls heel hard nodig. De wijkbewoners mogen weer voelen dat hun wijk er toe doet. Veel projecten staan op de rails, vooral langs de randen van de wijk, nieuwe ontwikkelingen. Ook het hart van de wijk – rondom de Emmaüskerk – verdient een zetje in de rug. De afgelopen jaren hebben we een versmalling van het winkelgebied gezien waardoor de ‘centrum-functie’ van de winkelstrip aan de NWW is verminderd. Nieuwe initiatieven zijn nodig om het gevoel te geven dat de wijk een ‘hart’ heeft. De samenhang van de wijk moet worden versterkt (zie ook het Wijkplan) en dat kan enorm versterkt worden als bewoners weer het positieve gevoel krijgen: ‘er gebeurt weer eens iets positiefs, onze wijk is niet vergeten!’

Daarnaast is de jarenlange wens om van de Noordewierweg minder een doorgaande weg te maken ( ‘een racebaan’) nu een zeer actuele. Meer dan 1300 bewoners tekenden een petitie van de actie geleid door de SP. Wordt de Noordewierweg een deel van het ‘hart’ of blijft deze de wijk alleen maar letterlijk ‘doorsnijden’. Kan het dat op delen van de Noordewierweg de auto en de scooter ‘te gast’ zijn en niet meer de bepalende factor? Kan door het opbouwen van een nieuw ‘Hart’ het gevoel, weer terug komen dat je in je eigen wijk even naar de winkel gaat, ergens iets gaat gebruiken. De ondernemers (Winkeliersvereniging WAS) overlegt al jaren samen met andere partners hoe het tijd kan worden gekeerd.

De communicatie die wij voor ogen hebben wil die boodschap uitdragen door concrete plannen te tonen voor de realisatie van

  • het ‘hart van Soesterkwartier’ (nieuwbouw rond en in de Emmaüskerk gedragen door  Leger des Heils/ Bij Bosshardt; Bzzzonder kindercentrum; Keistadkerk en Emmaüsgemeente; technische steun ( op vrijwillige basis! verleend door: AGNova architecten en Lithos projektontwikkeling)
  • en van de mogelijkheden om van de Noordewierweg een deel van het ‘hart’ te laten zijn. Een Noordewierweg waar op sommige punten geldt ‘auto te gast’.

Waar

Rondom de Noordewierweg

Waarom

  • Zowel de wijkbewoners als de politiek willen we meenemen in het gevoel dat het nú nodig is dat er wat in de wijk gaat gebeuren en dat er nú echte mogelijkheden zijn om ook iets te realiseren.
  • Al jaren zijn mensen ontstemd over de achteruitgang van de wijk. Met lede ogen zien wij hoe de Noordewierweg en de winkelstrip achteruit gaan. Bewoners en vertegenwoordigers in de raad, College en ambtenaren meenemen in een positieve beweging. Het Soesterkwartier verdient het.

Wanneer

2019-2020

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link