De Eetlijn

Van wie en voor wie

Van wie:

Voor wie: Bewoners van het Soesterkwartier

Wat

In het Soesterkwartier is een aantal eet-initiatieven, gericht op het verbinden van personen en het tegengaan van eenzaamheid. Deze initiatieven kenden elkaar tot voor kort nauwelijks, en voor de bewoners was het al helemaal onduidelijk. In dit project gaan we als initiatieven samenwerken. Het resultaat zal zijn dat in de wijk elke dag van de week, inclusief het weekend, een sociale maaltijd tegen een schappelijk tarief wordt aangeboden.

Een knelpunt voor een groot deel van de doelgroep is het vervoer. We lossen dit op door een samenwerking met Buurauto PLUS. Dit jonge initiatief in het Soesterkwartier verzorgt op een sociale wijze (een vrijwilliger verzorgt de rit van voordeur tot aan tafel) en tegen een schappelijk tarief het vervoer van personen die slecht ter been zijn.

Mensen betalen zelf voor hun eten. Bij elk initiatief gelden verschillende prijzen (variërend van € 2,50 tot € 6,00), verschillende samenstelling van de maaltijd (de ene voorziet in een voor-hoofd- en nagerecht, de andere in enkel een hoofd- en nagerecht). De maaltijden hebben met elkaar gemeen dat ze geen winst-oogmerk hebben, maar wel kostendekkend moeten zijn. Het verschil in prijs zit in de kosten. Bij de ondernemers moet de kok betaald worden, bij de buurthuizen is dat niet van toepassing.

Waar

Buurthuis De Nieuwe Sleutel, Buurthuiskamers van Bij Bosshardt, Emmauskerk en Keistadkerk, Brasserie No Nonsense

Waarom

  1. Minder eenzaamheid doordat mensen door middel van maaltijden met elkaar verbonden raken.
  2. Iedere dag van de week een sociale maaltijd, duidelijk gecommuniceerd bij de doelgroep van eenzame wijkbewoners
  3. Samenwerking tussen verschillende initiatieven: Afstemmen van elkaar’s eet-activiteiten, doorsturen naar elkaar’s andere activiteiten en versterken van elkaar’s initiatieven als geheel.

Wanneer

Vanaf de zomer 2018

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link