Dagelijkse inloop bij De Nieuwe Sleutel

Van wie en voor wie

  • Van wie: Bestuur en vrijwilligers van Buurthuis de Nieuwe Sleutel
  • Voor wie: De doelgroep die wij bedienen, bestaat grotendeels uit seniore wijkbewoners uit de west-flank van het Soesterkwartier, die weinig kapitaal-krachtig is. Om de gang naar het buurthuis laagdrempelig te houden, bieden we hen een gratis kopje koffie aan.

Wat

Wij van buurthuis De Nieuwe Sleutel hebben onlangs een nieuwe buurthuiskamer ingericht. Als huis in de buurt, staan we dagelijks in contact met een grote groep van buurtbewoners die maar wat graag gebruik maken van deze plek. We voorzien in een behoefte aan een vertrouwde plek waar altijd tijd en ruimte is voor een praatje, het lezen van een krantje of een tijdschrift en waar de koffie altijd bruin staat.

Veel mensen zijn hun dagelijkse loopje naar het buurthuis kwijt geraakt. We willen met een dagelijkse inloop hen weer motiveren de gang naar het buurthuis terug te vinden. Iedere door-de-weekse dag willen we de deuren van de nieuwe buurthuiskamer open zetten.

Waar

Buurthuis De Nieuwe Sleutel

Waarom

  • We willen vooral voorkomen dat een grote groep van ouder wordende wijkbewoners in een sociaal isolement geraakt.
  • De Nieuwe Sleutel hoort bij de boedel van de wijk. Het buurthuis heeft historisch een enorm draagvlak in de wijk, welke we anno 2018 (mede door dit project) willen versterken.

Wanneer

Vanaf 2018

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link