Zomerkinderworkshops Soesterkwartier

Van wie en voor wie

  • Van wie: Linda Veldman, in samenwerking met Kath Duin
  • Voor wie: Alle kinderen van de wijk.

Wat

We gaan in vier zomervakantieweken kinderactiviteiten aanbieden . Het betreft de workshops: Miniprofessors, Gelukskoffertje, Adopteer een plantje en Maak een gezond snoeppotje.

In totaal samen 14 workshops voor kinderen van 3-7 jaar. Locatie: we organiseren onze workshops in de jongerencentrum de Reset.

  1. Miniprofessors- dit zijn wetenschappelijke workshops voor kinderen. Zo maken zij kennis met de wonderlijke wereld van de wetenschap. Tijdens de workshop worden er (kindvriendelijke)proefjes gedaan
  2. Gelukskoffertje- kinderen gaan een koffertje maken. Ze versieren zelf een koffertje met verschillende materialen (zacht, ruw, pluizig, glitter etc). In het koffertje kunnen ze dingetjes bewaren waarvan ze vrolijk worden. Tijdens de workshop kunnen ze ook iets uitkiezen voor in hun koffertje. (denk daarbij aan een mooie steen, een lief gedichtje, een veer ect) Thuis kunnen ze het koffertje verder vullen. Het idee is dat als ze behoefte hebben aan een beetje blijheid, ze hun koffertje kunnen pakken en open doen.
  3. Adopteer een plantje – Kinderen kunnen tijdens de workshop een bloempotje versieren en daarna een babyplantje uitkiezen om thuis te verzorgen. Achterliggende idee is om kinderen bewuster te maken van het belang van planten (groen etc)op de wereld, thuis en in de wijk
  4. Snoeppotje – Laat je inspireren door de kleuren van wat je eet. Kinderen gaan een etiket maken voor hun eigen snoeppotje, kunnen hun snoeppotje (gerecyclede potjes) versieren en vervolgens het potje vullen met de mooiste kleuren. Snoepen ze bewust? Voor de vulling in de potjes gebruiken we verschillende gezonde lekkernijen om kinderen en ouders bewust te maken dat er meerdere (ook lekkere)alternatieven zijn voor suikerrijke snoepjes.

De workshops zijn corona proof. De workshops zijn met kleine groepjes kinderen(max 10-12 kinderen) in een ruimte waar voldoen afstand mogelijk is. Max 1 ouder per kind (kinderen uit zelfde gezin) als begeleider.

De workshops zullen via de ZomerPretPas en via de wijkflyer van ABC kenbaar worden gemaakt aan de kinderen.

We bieden de workshops gratis aan voor kinderen (dus geen eigen bijdrage) omdat er veel verborgen armoede is en gezien het corona virus veel kinderen dit jaar niet op vakantie gaan.

Waar

Jongerencentrum De Reset

Waarom

  • Deze activiteit hoor bij wijkdoelen : Jeugd, saamhorigheid en wijkeconomie.  

Wanneer

Zomervakantie 2020

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:

      • Niet beschikbaar

Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link