Wat, is dat patat? In het Soesterkwartier – 2020

Van wie en voor wie

    • Van wie: Mariska Jacobi, van IamEventz,
    • Voor wie: Dit event is voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Het is op Tweede Paasdag, juist een dag om eropuit te gaan. Onze doelgroep zijn gezinnen en grootouders met hun kleinkinderen.

Wat

Dit jaar gaan we in en om de tuin van de Plantaan het bekende festival “Wat is dat patat” op een wijkgerichte manier organiseren. We toveren het om tot een boerderij. Met een kinderboerderij met kippen, geiten, schapen en melkflessen. Boerenoveralls die lekker aan de lijn buiten hangt te drogen. Er komt een picknickterrein waar mensen op strobalen kunnen zitten eten en drinken. Er is muziek, zodat het een festival sfeertje krijgt.

Wijkbewoners kunnen knuffelen met boerderijbeesten. We maken een bootcamp parcours in samenwerking met Lisanne de buurtsportcoach. Er is een weet-jij-wat-dit-is-quiz. Met vragen over groente en fruit. We gaan zaadbommen maken, die kunnen dan later in de tuin of in een pot worden geplant. Zodat er bloemetje gaan groeien, dat is weer goed voor de bij. Dit is samenwerking met het Groene Spoor. Er komt een imker vertellen over het belang van de bij. Kinderen en ouders krijgen een workshop hoe je een gezonde traktatie kan maken. We gaan groentefrietjes uitdelen. Dat is tevens een lekkere pauze snack. We geven tips over eten om mee te geven naar school in het broodtrommeltje. We hebben een waterproeverij. Dus water met verse munt, citroen, gember erin? Daarmee willen we ook meegeven dat water drinken beter is dan frisdrank of energy drankjes. Via Be Slim krijgen we het suikerbord, zodat je in 1 opslag kunt zien hoeveel suiker er in frisdrank zit. De smoothie fiets zetten we weer in.

We vertellen dat je afval in de afvalbak moet gooien, we maken een zwerfaval basketbal wedstrijdje. De oude slogan “voor hetzelfde gemak, gooi je het in de afvalbak” gaan we weer nieuw leven inblazen. Plus we gaan ook vertellen dat men minder eten moet kopen. Wees je ervan bewust dat er heeeeel veeeel eten wordt weggegooid. Koop bewust en kleinere porties.

Ook werken we samen met Guy de apotheker. Hij gaat kijken of hij springtouw kan regelen om uit te delen. Dit ism de winkeliersvereniging van de Noorderwierweg.

Er komt een infomarkt met organisaties die tips geven over gezonde leefstijl.

Kortom allerlei activiteiten voor kinderen en hun ouders zodat ze kunnen leren over een gezonde leefstijl.

Waar

Tuin van de Plataan

Waarom

Bezoekers laten kennismaken met (h)eerlijk eten, bewust worden van de natuur en een gezonde leefstijl.

Melk komt van koeien en niet uit de supermarkt of een fabriek. Bananen groeien aan een boom. Kortom: kinderen bekend laten worden met de oorsprong van ons eten. Op een laagdrempelige manier iets leren over ons eten, natuur en bewegen. Al met al over een gezonde levensstijl. Op een speelse manier en niet met een wijsvinger.

Wanneer

2020

Status van dit project: Uitgesteld

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link