Puur voor de buur 2020

Van wie en voor wie

  • Van wie: Buurthuis de Nieuwe Sleutel
  • Voor wie: Bewoners uit het Soesterkwartier, in het bijzonder Eetlijn deelnemers

Wat

We willen de gezamenlijke maaltijden in de Nieuwe Sleutel, die we begin 2018 zijn gestart en opgenomen zijn in de Eetlijn van het Soesterkwartier, continueren en verder ontwikkelen.

Dit houdt het volgende in: Een groep vrijwilligers stelt elke twee weken een menu samen, doet de inkopen en kookt voor de groep. De deelnemers worden aan het eind van de middag welkom geheten aan mooi gedekte tafels in een gezellige eetzaal, in de hal van de Nieuwe Sleutel. Gezamenlijk wordt er gegeten, het is erg gezellig en soms zijn er kleine presentjes voor de deelnemers.  

Af en toe organiseren we speciale maaltijden, soms met buitenlands eten gemaakt door buurtgenoten van buitenlandse afkomst, maar ook een pannenkoeken-maaltijd hoort erbij! Na afloop van de maaltijd ruimen we gezamenlijk op en doen de afwas.  

Door samen te eten en samen te werken leren de deelnemers elkaar kennen en groeien de contacten. Door regelmatig naar het buurthuis toe te komen ontmoet men ook weer andere mensen en wordt de drempel verlaagd om nog meer contacten op te doen. We willen een positieve en veilige sfeer bieden waarin iedereen zich gewaardeerd en welkom voelt.  

Waar

Buurthuis De Nieuwe Sleutel

Waarom

  • Door regelmatig gezamenlijk te eten in het buurthuis, samen af te wassen en samen op te ruimen dragen we veel bij aan het doel saamhorigheid uit het wijkplan.  
  • Daarnaast dragen we bij aan het terugdringen van eenzaamheid en sociaal isolement doordat de deelnemers naar het buurthuis toekomen, elkaar daar ontmoeten en ook andere mensen in het buurthuis ontmoeten. De huiselijke sfeer die we creëren is erg belangrijk. Tijdens de maaltijd vinden er mooie gesprekken plaats en is het erg gezellig. Zo groeit het onderlinge contact.
  • Ook vinden we het erg belangrijk om de mensen te waarderen en hun gevoel van eigenwaarde te laten groeien. Dat is belangrijk voor de geestelijke gezondheid. Een gezonde en lekkere maaltijd stimuleert de deelnemers ook tot gezonder eten op de andere momenten in de week. Zo dragen we ook bij aan het doel gezondheid.  
  • We richten ons op mensen uit het Soesterkwartier die meestal alleen eten, eenzaam zijn en het risico lopen om in een sociaal isolement terecht te komen.  

Wanneer

2020-2021. Maaltijden op de dinsdagen

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:

  • niet beschikbaar

Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link