Knikkerkwartier en/of Laat ‘m rollen

Van wie en voor wie

  • Van wie: Buurtbestuur Junior
  • Voor wie: Alle knikkerliefhebbers van de wijk.

Wat

We willen budget aanvragen waarmee wij meerdere knikkerpotten kunnen bekostigen. Deze knikkerpotten gaan we op verschillen de plekken in het Soesterkwartier leggen. We gaan een activiteit organiseren die de deelnemers langs de verschillende knikkerpotten door de wijk leiden. Naast de knikkerpotten, dus het knikkeren in een “kuiltje/pot” gaan we de deelnemers creatief uitdagen.

We gaan ze uitdagen functionele ontwerpen te maken voor mooie knikkerbanen in de natuur, met zand en andere natuurproducten. En misschien kunnen we nog meer knikkeractiviteiten verzinnen, die op verschillende dagen in de herfstvakantie van 2020 kunnen plaats vinden, natuurlijk allemaal in het Soesterkwartier. Deze activiteit gaan we organiseren met het buurtbestuur Junior wat nu nog bestaat uit 5 à 6 kinderen. Ook kunnen we rond deze tijd waarschijnlijk de, dan net nieuw-bes taande kinderwijkraad meenemen. In principe is de activiteit voor knikkerliefhebbers vanaf 5 jaar tot > 100 jaar  

Waar

Wagenspeelplaats / Verkeerstuin / diverse andere locaties

Waarom

  • Onze activiteit wordt georganiseerd voor Jeugd en Jongeren, om Eenzaamheid en thuiszitten tegen te gaan. Kinderen worden uitnodigt om de straat op te gaan voor een sportactiviteit, wat bijdraagt aan een betere gezondheid. Een activiteit om Saamhorigheid en Hulpvaardigheid te bevorderen en waaruit mooie verbindingen kunnen ontstaan. Het draagt bij aan vele wijkdoelen.  

Wanneer

Herfstvakantie 2020

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:

  • Niet beschikbaar

Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link