Kerstverlichtingsroute 2021

Van wie en voor wie

  • Van wie: Mariska Jacobi van IaMeventz, Francien Hoving, Hedy Vermeer, in nauwe samenwerking met iedereen die wat bij te dragen heeft, zoals de Keistadkerk, de Verkeerstuin, Bij Bosshardt
  • Voor wie: Bewoners uit de wijk

Wat

We willen ook dit jaar de succesvolle KerstVerlichtingRoute van 2020 herhalen. Vorig jaar hebben we de plannen moeten wijzigen i.v.m. corona. Maar dit jaar willen we graag een gezellig muziek langs de route en de kerstman willen we weer. Voorafgaand aan de KerstVerlichtingRoute geven we 2 workshops (kerst)versier je fiets. Voor 15 kinderen. Dat doen ze in de Verkeerstuin.  

Plus zij gaan de kerstballen van de kerstboom versieren met de verschillende doelgroepen in de wijk. Bij Bosschardt, Puntenburg, bij het AZC, de kinderen op scholen. Ze geven 4 workshops. In totaal dus 6 workshops.  
 
Deelnemers kunnen tussen 17.00 – 20.00 uur weer de route ophalen bij de Kerstboom, bij de Emmauskerk. We weten dat er weer een aanvraag is gedaan. Dus we duimen mee dat die er weer komt. Dat is wel zo gezellig ook voor ons bij het startpunt.  

Deelnemers betalen 2 euro per persoon. Dan krijgen ze aan het eind warme chocomelk met of zonder slagroom.  
We ontwerpen weer een kaart die we meegeven aan de kinderen op school. Je knipt het een en ander uit, zodat als je de kaart in een pot met een waxinelichtje doet het een extra lampje wordt voor op de vensterbank bijvoorbeeld. Zo krijgt de wijk nog meer kerstsfeer.

De route is naderhand online te vinden. We zagen vorig jaar dat er nog groepjes door de straten fietsten om de KerstVerlichtingRoute te doen.

Waar

Een route langs de feestelijk versierde woningen in het Soesterkwartier

Waarom

  • Saamhorigheid: Samen dingen doen in eigen buurt, daar gaat het om. Met elkaar zorgen we voor een prettig klimaat waarin het voor iedereen mogelijk en aantrekkelijk is om mee te doen, met toegankelijke en laagdrempelige activiteiten. Wijkbewoners kunnen gezamenlijk de route fietsen.  
  • Gezondheid: Sport verbindt mensen met elkaar. Daarom stimuleren we inwoners om in beweging te komen, met name in groepsverband. De KerstVerlichtingRoute is een laagdrempelige manier om te bewegen. Samen met je vrienden of buurtjes.  

Wanneer
December 2021

Status van dit project: afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link