Coronaproof Zomerhuttenbouw Soesterkwartier

Van wie en voor wie

  • Van wie: Comité Hutten bouwen, in samenwerking met de ROVA (pallets), de Zomerpretpas, bouwwinkels, speeltuin Rivierenwijk, basisscholen uit de wijk en scouting Mondriaan.
  • Voor wie: Alle kinderen van de wijk.

Wat

Corona proof Zomer huttenbouwweek online! Dit in de laatste week van de grote zomervakantie 2020 (van 24 t/m 28 augustus 2020).

Een zomers wijk evenement wat normaal gesproken in de laatste week van de grote zomervakantie plaats vind, waaraan dagelijks zo’n 60 tot 80 kinderen gedurende een hele week kosteloos kunnen deelnemen.

Door de maatregelen rondom de Corona crisis kunnen wij echter geen fysieke huttenbouw week organiseren. Om toch de kinderen uit de wijk een leuke activiteit te bieden, hebben wij een alternatieve huttenbouw week bedacht. Namelijk de; Corona proof huttenbouw thuis challenge week.

Wat gaan we doen? Kinderen die zich hebben opgegeven krijgen in de laatste week van de zomervakantie elke dag een huttenbouw challenge te horen via onze website. Deze challenge kunnen ze in en om hun huis uitvoeren.

Opzet challenge:

 1. maandag: bouw een hut van speelgoed. Maak van lego, duplo, kapla, knexx, blokken etc. een hut
 2. dinsdag: bouw een hut waar je zelf inpast. Met doeken, lakens, dekens, wasknijpers, stoelen, tafels, etc. Leef je uit zolang je er maar zelf inpast
 3. woensdag: bouw een minihut op schaal. Maak van karton en of papier een minihut. Verzin zelf een hut of gebruik de bijgevoegde pdf.
 4. donderdag: bouw een houten hut. Dit mogen ijsstokjes zijn, stokken uit de natuur, hout uit je vaders schuur, als het maar hout is en maak hier een hut van.
 5. vrijdag: bouw een feestelijke hut. Vandaag de laatste challenge dag. Onze laatste dag sluiten we altijd feestelijk af. Dus ook vandaag. Je mag zelf kiezen van welke materialen en hoe klein of hoe groot hij is zolang het maar een feestelijke hut wordt.

Eind van de dag kunnen ze een foto van hun gemaakte hut insturen op de huttenbouw website. De organisatie kiest vervolgens dagelijks een winnende “hut” De winnaar zal dan ook een cadeau hiervoor ontvangen. Deze zal door de organisatie op gepaste afstand bij de winnaar worden afgegeven.

Tevens krijgen alle deelnemende kinderen voor hun deelname een ijscobon en een huttenbouw sleutelhanger.

Waar

Soesterkwartier, vanuit alle huiskamers

Waarom

 • Het bieden van een zomerse thuis activiteit voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar waarbij het leren bouwen, fantaseren en leren samenwerken met evt. broertjes/zusjes spelenderwijs wordt gestimuleerd. Deze activiteit is bedoeld voor alle kinderen in de wijk het Soesterkwartier.

Wanneer

 • Laatste zomervakantieweek 2020

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link