Creatief Samen

Van wie en voor wie

  • Van wie: Stichting De Nieuwe Sleutel, in samenwerking met Future of Fame
  • Voor wie: Bewoners uit de wijk, in het bijzonder deelnemers aan creatieve groepen die gebruik maken van het buurthuis

Wat

We bieden wekelijks 5 verschillende creatieve clubs aan, waar er voor ieder wat wils is op creatief gebied: van knutselen, mozaïek, tekenen, papier-maché, tot borduren, haken en breien. Zo is er elke werkdag de mogelijkheid voor vrouwen uit het Soesterkwartier om samen om een grote tafel creatief bezig te zijn en ondertussen goede gesprekken te hebben, oog te hebben voor elkaar en elkaar te steunen en helpen waar nodig. De clubs vinden plaats op maandagavond, dinsdagmiddag, woensdagavond, donderdagavond en vrijdagochtend, zo zijn er veel voldoende mogelijkheden om aan te haken.

Doordat de deelnemers samen aan de slag zijn, elkaar regelmatig ontmoeten en vertrouwd raken met elkaar, kunnen we een prettige en veilige sfeer van ontmoeting bieden. Dat biedt de basis om elkaar te helpen waar nodig en om je verhaal kwijt te kunnen bij vertrouwde mensen. Door naar het buurthuis toe te komen ontmoet men ook weer andere mensen en wordt de drempel verlaagd om nog meer contacten op te doen.

Een deel van de producten die gemaakt worden (bijvoorbeeld knuffels) wordt geschonken aan ernstig zieke kinderen. Hoe mooi is het niet om zinvol bezig te zijn en daarmee ook anderen blij te maken. Om de materialen te bekostigen willen we een website online zetten waar we producten verkopen en er gedoneerd kan worden. De deelnemer nemen zelf ook materialen mee als eigen bijdrage

Waar

Buurthuis De Nieuwe Sleutel

Waarom

We dragen vooral bij aan de doelen saamhorigheid en het tegengaan van eenzaamheid en sociaal isolement. Dat doen we door elke dag de mogelijkheid te bieden voor vrouwen uit het Soesterkwartier om samen om een grote tafel creatief bezig te zijn en ondertussen goede gesprekken te hebben, oog te hebben voor elkaar en elkaar te steunen en helpen waar nodig. Zo groeit de saamhorigheid. En de eenzaamheid wordt minder door de regelmatige ontmoetingen. We richten ons met name op vrouwen die er alleen voor staan en het niet makkelijk hebben. De groepen zijn open en de drempel is laag: iedereen is welkom!  

Wanneer

2020-2021

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link