Boerenfluitjes Route Soesterkwartier

Van wie en voor wie

  • Van wie: Mariska Jacobi van iaMeventz
  • Voor wie: Bewoners Soesterkwartier

Wat

Op maandag 20 juli en maandag 10 augustus tussen 12.00 – 15.00 uur lanceren we de Boerenfluitjesroute Soesterkwartier bij de Emmauskerk, geschikt voor alle bewoners van de wijk. Lekker wandelen me t jong en oud, kriskras door de wijk, aan de hand van leuke weetjes over de wijk, info over de straatnamen, historie en openbare kunst. Wat heeft het beeld voor de ingang bij de Puntenburg nu op zijn hoofd? (antwoord mondkapje) Aan het eind van de route krijgen deelnemers een (boeren)fluitje mee, plus de (streek)ingrediënten om thuis pannenkoeken te maken. Iedereen wandelt op eigen risico, kinderen lopen alleen onder begeleiding van een volwassene.  

De Boerenfluitjesroute komt online. Dan kan je hem gratis downloaden. Om bekendheid te geven, organiseren we twee keer een kick-off bij de Emmauskerk, met een kraam. Alles doen we coronaproof, met handgel, handschoenen, etc. Omdat kinderen een belangrijke doelgroep zijn, worden we ondersteund door mascotte Koos de Koe. De Boerenfluitjesroute is geen eenmalig event, 1. omdat de route online komt en dus het hele jaar door gelopen kan worden, en 2. omdat we de route elk kwartaal aanpassen aan de jaargetijden. Ook dan organiseren we er weer een kick-off feest omheen. In de herfst editie kunnen men sen aan het eind bijvoorbeeld de ingrediënten krijgen voor een pompoen soep. Zo onthouden wijkbewoners wat de Boerenfluitjesroute is, gaan ze vake r wandelen door de wijk en krijgen ze ook een andere kijk op hun wijk. We v ragen voor de twee kick-off feestjes 1.50 euro p/p. Daarvoor krijgt men voo r het boerenfluitje en het maken van pannenkoeken thuis.  

Waar

Soesterkwartier

Waarom

  • Gezondheid. Door te gaan wandelen in de wijk ben je lekker in beweging.  
    Informatie: Door de wijkgerichte informatie krijg je al snel een wij (k)gevoel. Als je de wijk beter leert kennen krijg je een thuisgevoel. Deze route blijft online, je kan hem dus ten alle tijde gratis downloaden.  
  • Door op een ontspannen manier samen (vandaar de naam) de Boerenfluitjesroute te lopen, ontdekken wijkbewoners meer over hun eigen wijk én ontmoeten ze elkaar. Dat zorgt voor trots op hun wijk, voor meer samenhang en betrokkenheid en dat leidt weer tot minder rommel, minder trammelant, etc. Ook brengt de Boerenfluitjesroute kinderen en hun ouders meer in beweging.  

Wanneer

Zomervakantie 2020

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link