Vrijwilligerswerk

Organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen voor bemiddeling terecht bij Indebuurt033. Organisaties die gebruik willen maken van deze dienst kunnen zich op de website www.indebuurt033.nl/vrijwilligers/organisaties aanmelden, en vervolgens vacatures plaatsen.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk dat echt bij je past? De Vrijwilligers-vacaturebank van Indebuurt033 verzamelt al het vrijwilligerswerk uit Amersfoort en directe omgeving. In deze digitale vacaturebank vind je veel verschillende vrijwilligersfuncties. Meer informatie: www.vrijwilligers.indebuurt033.nl/vacatures. Als je het lastig vindt om zelf te zoeken helpen we je in een van onze informatiewinkels verder.

Ben ik verzekerd tijdens het vrijwilligerswerk?

Ja. In opdracht van de gemeente Amersfoort heeft Indebuurt033 een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten, de Vrijwilligerspolis bij Vrijwilligersnet Nederland. Via deze verzekering zijn alle vrijwilligers(organisaties) in Amersfoort automatisch verzekerd. Hier vallen ook mantelzorgers en vrijwilligers van bewonersinitiatieven onder.

Het gaat om een aansprakelijkheidsverzekering, een ongevallen- en rechtsbijstandverzekering. Voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties is er een bestuursaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Collectieve vrijwilligersverzekeringen zijn bedoeld als een aanvulling op de eigen verzekering (geen vervanging van).

Trainingen en workshops voor vrijwilligers

Doe jij vrijwilligerswerk in Amersfoort? Maak je vrijwilligerswerk nog leuker door extra kennis op te doen tijdens een training, workshop of informatiebijeenkomst. Het cursusaanbod is gevarieerd en overwegend gratis. Er worden regelmatig nieuwe cursussen toegevoegd, dus hou het trainingsaanbod in de ga­ten. Online je kennis vergroten? Op deze website vind je ook een overzicht van online trainingen voor vrijwilligers.

Voor meer informatie: www.indebuurt033.nl/vrijwilligers


Terug naar Specifieke Welzijn


voorblad1-linkeconomischekaart1-link