Hart onder de Riem – Soesterkwartier

Lijkt het jou leuk om een oudere buurvrouw of buurman uit je buurt beter te leren kennen?

Dan is dit een mooie kans voor jou! We hebben voor iedere alleenstaande buurman en -vrouw uit de wijk een leuk tasje samengesteld, om hen een hart onder de riem te steken. Het is een tasje met niet alleen een paar leuke “goodies” en nuttige informatie, maar vooral een tasje vol van aandacht. Aandacht van jou, voor die dame of heer die je best wat beter zou willen leren kennen.

In de 100 straten van het Soesterkwartier wonen 450 wijkgenoten die alleenstaand en 70+ zijn. Dat is een heleboel, maar vele handen maken licht werk. Wat zou het mooi zijn als in iedere straat of buurt er mensen opstaan die een aantal adressen voor hun rekening nemen. 

Wat zit er in zo’n pakketje:

  1. Wat lekkere dingetjes, zoals chocolade
  2. Wat praktische informatie, over de wijk, en waar je terecht kunt, en een kaartje van de burgemeester
  3. Het Amersfoort-spel, een soort Ganzenbord.

Als je meedoet, dan vragen we je om bij een aantal van hen aan te bellen, en een tasje te bezorgen. Een stoepgesprekje te voeren. Belangstelling tonen over hoe het gaat. Misschien nog een keertje terugkomen, als het nodig is of om het spelletje te spelen, als daar prijs op gesteld wordt. Je krijgt ook een kaartje mee, waarop je je gegevens als goeie buur kunt achterlaten. Hoeft niet, kan wel. 

Je kunt je opgeven door een berichtje te sturen naar hart@soesterkwartier.nl. Of laat je bericht achter via onderstaande formuliertje. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken de tasjes te halen (bij de Emmauskerk). Dan krijg je daar ook een korte instructie, met wat tips.


Ja, Ik geef me graag op om een paar tasjes te bezorgen! 


voorblad1-linkeconomischekaart1-link