Papa- en mamacafé Soesterkwartier 2019

Van wie en voor wie

 • Van wie: Kath Duin van Stichting Kliederboel, in nauwe samenwerking met ABCSoesterkwartier, Wijkteam, GGD consultatiebureau, B-Slim, Verkeerstuin, jongerenwerker/kindwerker IndeBuurt033, Sovee, Speelotheek OndersteBoven, Het Kleine Anker-peuterschool, TamTam, logopedie Soesterkwartier, Kringloop Amersfoort, wijkwebsite Soesterkwartier, Wijkleerbedrijf, MBO Stage Vaardig.
 • Voor wie: ouders/verzorgers en hun kinderen t/m zes jaar in het Soesterkwartier.

Wat

Ouders kunnen elkaar ontmoeten en Kinderen kunnen samen met de andere kinderen in de verkeerstuin op fietsjes, loopautootjes en stepjes heerlijk (overdekt)rondrijden, er is een glijbaantje, vrolijke kleurplaten om te kleuren en er zijn heel veel kinderboekjes om te lezen. Voor alle ouders (en kinderen) staat er vanaf 10 uur met koffie/thee/ fruit-limonade & fruit klaar om gezamenlijk een ‘bakkie’ doen. Tijdens deze ochtenden zal met enige regelmaat iemand aanwezig zijn die op vakgebied te maken heeft met opvoeden & opgroeien en daar iets over komt vertellen/ ouders-verzorgers op een informele wijze de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. Denk aan logopedie, consultatiebureau, informatie over kinderschoenen, onderwijs, bibliotheek, lezen & voorlezen etc

We bieden ook leuke/ interessante workshops/activiteiten aan die ouders/verzorgers alleen of samen met hun kind(eren) kunnen doen, met een aantal vaste terugkerende workshops:

 • Ontdek het Buiten : minimaal twee keer per jaar gaan ouders met hun kind(eren) naar buiten onder begeleiding van een bioloog via organisatie Ontdek het Buiten om in de nabij gelegen natuurtuin van alles samen te ontdekken.
 • Ouder & Kind Yoga : deze workshop is erg populair. Veel ouders komen dit proberen samen met hun kind. Zelf kunnen ze dit soort activiteit vaak niet betalen terwijl zowel ouder als kind er veel aan hebben.
 • Muziek op schoot : geldt hetzelfde als bij Ouder & Kind Yoga
 • Knutselen : we bieden structureel knutselen aan. Een wijkbewoonster die heel goed kan knutselen en vroeger in het onderwijs heeft gezeten, heeft zich als vrijwilligster aangesloten bij het Mama & Papa Cafe. Elke week bieden we een knutselen aan. Dit is op een rustige plek waar kinderen en ouders even de rust kunnen opzoeken en creatief bezig kunnen zijn. In de decembermaand besteden we tijdens de openstellingen extra aandacht aan Sinterklaas en Kerst. Door het jaar heen aan de seizoenen en speciale feestdagen.

Waar

Verkeerstuin, Soesterweg 312

Waarom

 • Het zijn van een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouders/verzorgers van kinderen t/m zes jaar waar nieuwe contacten opgedaan kunnen worden, de dagelijkse zorgen even opzij gezet kunnen worden en informatiepunt betreft opvoeden en opgroeien. Er is behoefte aan in de wijk.
 • Organiseren van laagdrempelige activiteiten/ workshops en meer Peuteractiviteiten
 • Mama & Papa Café bestaat al vier en een halve jaar in de wijk en is voor veel ouders inmiddels een vaste ontmoetingsplek en informatievoorziening
 • Ouders ( kinderen) waarderen de laagdrempeligheid. Geeft een dorpsgevoel.
 • Organiseren van gratis activiteiten zoals kindertheater, workshops, knutselen etc. Wij zijn een laagdrempelige voorziening in de wijk en dat willen we graag zo houden. Wij bieden workshops aan, deels bestaande uit opvoedhandvaten voor ouders. Door coördinatie & organiseren van het -12 overleg in de wijk willen we de samenwerking met andere organisaties continueren en intensiveren.
 • Bieden van een luisterend oor, betrokkenheid en vertrouwen. Veel ouders zitten ergens mee of willen gewoon even hun ei kwijt. Dat verloopt op een natuurlijk manier.
 • Sociaal isolement komt ook voor bij ouders/ verzorgers van kinderen. Wij willen dat doorbreken met onze ontmoetingsplek.

Wanneer

 • Iedere woensdagochtend
 • Om de week vrijdagochtend

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link