In Balans

Van wie en voor wie

  • Van wie: Bij Bosshardt, Soesterkwartier, in nauwe samenwerking met de Buurtsportcoach en diëtiste Doke Mol.
  • Voor wie:  Bewoners die graag (meer) verantwoord willen leven, met gezonde voeding en voldoende beweging.

Wat

Een groep van mensen die wekelijks bij elkaar komen rondom het thema ‘Gezonde voeding’. Ieder ontwikkeld een persoonlijk doel. Bij de een zal dat gaan om afvallen, bij de ander om gewicht aankomen, geen maaltijden overslaan, controle krijgen over emotie-eten en noem maar op. Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo ook rondom voeding.

Bij de die-eet-club zijn je eetgewoonten niet raar. Alles is bespreekbaar. Dat is uniek, want wij hebben de afgelopen tijd gemerkt dat er mensen zijn die zich schamen voor bepaalde eetgewoonten maar deze niet kunnen stoppen. We merkten dat het hen hielp om deze gewoonten te bespreken en samen na te denken over wat betere en gezondere eetgewoonten zijn.

Naast dat de supportgroep belangrijk is, is ook het maandelijkse bezoek van de diëtiste belangrijk. We hebben namelijk zelf wel ideeën over wat goed is en wat niet, maar de diëtiste weet ook nog eens waarom wat wel en niet goed voor je is. Daarnaast wil zij met ons werken aan een plan op maat voor ieder. Voor wie wil kan zij een weeg en meetmoment inlassen zodat ieder persoonlijk zijn eigen vorderingen kan bijhouden.

Wij leggen als eerst onze focus op gezonde voeding, maar willen dit in de loop van de maanden gaan uitbouwen. Bijvoorbeeld met ‘gezond bewegen’ waarbij we een samenwerking zouden kunnen aangaan met de buurtsportcoach, en ‘gezond bewegen’ waarbij we de samenwerking opzoeken met een coach die ons bijvoorbeeld leert over stress & eetgedrag.

Waar

In de buurthuiskaer van Bij Bosshardt, Noordewierweg 131

Waarom

  • Een groep die steun vindt aan elkaar en elkaar helpt om gezonder te eten
  • Meer kennis in de wijk over gezonde voeding
  • Bewustwording voor mensen met weinig geld dat gezond eten niet duur hoeft te zijn
  • De lijntjes kort houden met de diëtiste en de drempel laag houden voor mensen om haar of de huisarts te bezoeken

Wanneer

Wekelijkse bijeenkomsten in 2018

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link