Groen doet Goed

Van wie en voor wie

  • Van wie: Fabian Bröckelmann, Samenwerkstad, in nauwe samenwerking met 033GROEN, Het Groene Spoor, Kinderwijkraad Soesterkwartier, Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats, Partou kinderopvang, het op de Wagenwerkplaats gevestigde MBO – Bureau Stagevaardig, en de Nieuwe Stadsboeren
  • Voor wie: Kinderen in de basisschool leeftijd.

Wat

Gebruiken, aanvullen en onderhouden van de natuurspeelplaats op de Wagenwerkplaats tussen maart en oktober .

Wat willen we bereiken: Vernieuwde speelplek voor kinderen; Moestuinbakken, workshops.

Waar

Wagenspeelplaats, buitenspeelplaats bij de Verkeerstuin

Waarom

Met de activiteit voorafgaand aan deze (Groen doet Goed Soesterkwartier) hebben we bereikt dat het bewustzijn van de kinderen in het Soesterkwartier voor hun (groene) leefomgeving verbeterd is. Vertrekpunt was hierbij de Kinderwijkraad, maar door activiteiten die breder gericht waren zijn er uiteindelijk ook daarbuiten veel kinderen betrokken. Verder is een belangrijk resultaat dat de Wagenspeelplaats vernieuwd is en daarmee weer attractiever voor de kinderen om daar te spelen.

Het resultaat dat we met Groen doet Goed Wagenspeelplaats willen bereiken is dat de vernieuwde speelplek ook daadwerkelijk gebruikt wordt en – mede door de kinderen zelf- goed onderhouden. We willen dat de kinderen aan het eind van dit jaar zo veel eigenaarschap hebben opgebouwd dat ze de plek van zelf gaan (helpen) onderhouden en beschermen tegen vandalisme. De cohesie van de buurt en haar kinderen is dus duidelijk ook een gewenst resultaat.

Wanneer

Maart-Oktober 2017, wekelijkse ontmoetingen op de dinsdagmiddag

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link