Spelen in Buurtje 83

Van wie en voor wie

  • Van wie: Stichting Amersfoort West, namens bewoners van Buurtje 83: “Wij zijn bewoners van buurtje 83 (Aucubastraat, Klimopstraat, Laurusstraat, Ligusterstraat). We maken ons zorgen over de veiligheid van onze kinderen in de buurt. Onze buurt ligt vlakbij het station en het centrum, en je hoeft er niet te betalen voor je parkeerplaats. Daardoor hebben we last van wild-parkeren. Het is druk, en er wordt hard gereden. Er is nauwelijks plek om veilig buiten te spelen, terwijl er veel jonge kinderen in onze buurt wonen.” Ook het Groene Spoor is nauw betrokken bij dit project. Zij ondertekenen namens de buurt het samenwerkingscontract met de NS en de Gemeente.
  • Voor wie: De kinderen van de buurt, die te weinig speelruimte hebben.

Wat

We werken aan een speelplaats voor de kinderen van de buurt. Ons buurtje aan een braakliggend NS-terrein. Hier kunnen kinderen mogelijk in de toekomst wel veilig spelen, in ieder geval zolang er nog niet wordt gebouwd. Een paar jaar geleden hebben we er als buurt al een poort laten plaatsen om dit mogelijk te maken.

We weten dat het tijdelijk is, misschien maar voor een paar jaar. Daarom hebben we een plan gemaakt dat gemakkelijk naar een andere plek is te verhuizen. Als er in de toekomst huizen worden gebouwd, hebben we in ieder geval alvast een leuke speelplaats waar we de nieuwe bewoners ook kunnen leren kennen.

We werken al een jaar aan de voorbereidingen. Hierbij zijn veel mensen van de buurt betrokken, waaronder ook veel kinderen. We zijn in gesprek met de gemeente, NS, Groene Spoor en bedrijven op de Wagenwerkplaats. Ook hebben we professionele ondersteuning gevonden van de buurttuin-architect Mark Kino. Binnen de randvoorwaarden die we uit alle gesprekken meekregen, konden we zo een mooi plan maken, waarmee heeft geresulteerd in een mooi plan, waarmee we graag verder gaan.

Ook willen we graag bij de aanleg en onderhoud onze steentjes kunnen bijdragen.

Waar

Op het NS-terrein aan de Noordzijde van Buurtje 83.

Waarom

Er nauwelijks speelgelegenheid voor de kinderen van Buurtje 83. Bovendien moeten kinderen een drukke weg oversteken voor de dichtstbijzijnde plaatsen.

  • Saamhorigheid: We werken als bewoners samen, wat ons sterk maakt.
  • Jeugd en Jongeren: Kinderen spelen met elkaar in eigen buurt, en dragen daarmee bij aan een gezond en prettig leefklimaat
  • Voorzieningen: Voorzieningen voor kinderen in Buurtje 83 zijn minimaal. We willen bereiken dat deze verbeteren.

Wanneer

2018-2019

Status van dit project: Afgerond

Meer informatie:


Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link