brei/haak groep Puntenburg

Van wie en voor wie

  • Van wie: Joke van Burgsteden, in samenwerking met …
  • Voor wie: Senioren uit het Soesterkwartier

Wat

Aan een grote tafel breit of haakt een ieder een onderdeel van het project waar we op dat moment gezamenlijk mee bezig zijn. We zijn bijvoorbeeld begonnen met lapjes welke aan elkaar gehaakt zijn tot een deken. Deze deken en bijpassend kussenovertrek is inmiddels via een zendeling van de evangelische gemeente aan een behoeftig gezin in Bosniƫ overhandigd.

We hebben al meerdere dekens af welke later uitgedeeld gaan worden. Ons volgende project is baby mutsjes voor vroeggeborenen te breien en mutsen voor mensen die vanwege chemokuren het haar verloren hebben. We willen graag breien of haken voor mensen die om welke reden dan ook ondersteuning kunnen gebruiken.

Waar

De vijverzaal van Puntenburg

Waarom

  • Door met elkaar aan een tafel samen een activiteit te doen komen mensen met elkaar in gesprek. Door deze gesprekken ontstaat af en toe spontaan een onderwerp wat meerdere mensen raakt en waar ter plekke over gesproken wordt.
  • Door samen te werken aan projecten die voor minder bedeelden bestemd zijn, maakt dat mensen nadenken over hun eigen situatie.
  • Door regelmatig elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten gaan mensen makkelijker praten over vroeger en nu en waar ze tegen aanlopen nu ze in een woonomgeving wonen waarin ze merken dat ze meer en meer afhankelijk worden van sociale contacten om niet te vereenzamen.
  • Op het moment dat iemand een “probleem” op tafel legt kunnen de aanwezigen hier op reageren en zo nodig adviezen geven in het zoeken van, mocht dat nodig zijn, hulp van buiten af. Dit alles wordt regelmatig afgewisseld door de nodige lach momenten want ook dat is een belangrijke factor, samen plezier hebben, dus op meerdere vlakken een win win situatie.

Wanneer

Op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur

Status van dit project: In uitvoering

Meer informatie:

  • Naam en contact-email van een contactpersoon?

Terug naar Eigenwijkse Projecten


voorblad1-linkeconomischekaart1-link