Buurtbestuur Soesterkwartier

Welk idee heeft u voor het Soesterkwartier? Benader het Buurtbestuur! We zijn er voor u! Het wijkplan krijgt regelmatig een update. Dit plan is de basis voor het verlenen van subsidies aan initiatieven die bewoners zelf nemen.

Het Buurtbestuur Soesterkwartier is een comité van bewoners en werkers uit de wijk. Zij komen regelmatig bij elkaar om initiatieven te bespreken die bewoners nemen. Met een advies en een subsidie kan zo ook uw droom, idee, plan of initiatief voor de wijk tot realiteit komen.

Heeft u een goed idee voor de wijk, of een mooie droom, laat het ons weten! Wij zijn het Buurtbestuur, en staan u graag te woord om er een plan van te maken.

Linda Veldman

Alweer bijna 20 jaar woon ik met mijn gezin in het Soesterkwartier. In de afgelopen jaren al veel mensen leren kennen. Ik  geniet van alles wat de wijk te bieden heeft: de mensen, verschillende organisaties, de activiteiten die worden georganiseerd en de speelplekken voor kinderen.

Door het (mede) organiseren van activiteiten voor kinderen in de wijk en door deel te nemen aan Buurtnetwerk, ontstond bij mij de wens om nog meer voor de wijk te kunnen betekenen. En sinds 1 augustus ben ik aan de slag als ABC-coördinator van het Soesterkwartier: een mooie kans om samen met bewoners van de wijk, ouders, kinderen, scholen, kinderopvang en jeugd de verbinding te zoeken.

Ik kijk ernaar uit om te zien welke mooie nieuwe ideeën er ontstaan en welke kansen zich voordoen, en om samen plannen uit te werken.

En heb je nu leuke ideeën voor in de wijk, of wil je iets anders delen? Laat het gerust weten.

Linda Veldman linda.veldman@abc-amersfoort.nl

Ton Gerth

Getrouwd met Anja; samen hebben we vier kinderen. Ik woon al sinds mijn geboorte in het Soesterkwatier dus al ruim 60 jaar waar van 25 jaar op de Soesterweg en de rest in de Lekstraat. Mijn wijkje. ‘K Werk als timmerman en mijn hobby is dan ook als het kan alles zelf maken. Handbal (ASC91) is ook een hobby. Daar ben ik coach/ scheidsrechter/ speler/ activiteiten commissie. Hoe ik bij het buurtbestuur gekomen ben? Ik ben gevraagd om er bij te komen en ik moet eerlijk zeggen: ik vind het leuk en interessant om samen met buurtbewoners en professionele mensen de aanvragen te beoordelen of er vraag is. En of het goed is voor de wijk en haalbaar is. En zo ook te kijken of er samenwerking kan plaatsvinden met een ander project.

Marloes Kraak

Ha mede-Soesterkwartierders! Sinds 2020 woon ik met mijn vriend (en kat) met heel veel plezier in het Soesterkwartier. De gezelligheid en het karakter van de wijk zijn natuurlijk geweldig. Bij het Buurtbestuur hoop ik een steentje te kunnen bijdragen aan de verbinding tussen alle bewoners. En vooral: meehelpen aan alle super leuke initiatieven in de wijk!

Kath Duin

Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath. Hier komt nog een verhaal van Kath.

Bernard van Gellekom

Geboren op 24 maart 1969 op Soesterweg 10 in het Soesterkwartier, getogen tot aan mijn 20e op Soesterweg 327 en in 1989 overgestoken naar het pand van mijn opa op Soesterweg 452. Ik ben daar toen ingetrokken met mijn vriendin Ingeborg Stuij. Opa en familie verhuisde naar Amersfoort om voor het spoor te werken. Klein Duimpje was mijn kleuterschool en op de Herman Gorter School heb ik mijn basisonderwijs gehad. Diverse technieken gedaan op de Niek Savio op de Isselt. Sinds 1996 run ik met Ingeborg in het pand aan de Soesterweg. Wat begon als een stand en winkelinterieurbouwbedrijf is nu een marketing en reclame adviesbureau geworden, met nog wel eigen reclameproductie ateliers. In een deel van ons pand is in de loop van de jaren een muziekstudio gegroeid met oefenruimtes. Hier heb ik veel met opgroeiende jeugd te maken. Erg leuk om te weten wat er onder die gasten leeft.

Ik ken de wijk en de stad op mijn duimpje, de mensen en de steegjes. Op de achtergrond adviseer ik al lange tijd verschillende partijen, vaak onzichtbaar. Via het Buurtbestuur wil ik graag meer naar de voorgrond, zodat mensen mij er ook op aan kunnen spreken.

Mijn hart ligt in deze fijne gevarieerde wijk, ik draag mijn volkse petje op om achter de kwetsbare mensen hier te staan en steun deze met het team waar het maar kan. Mijn liefde is Stadsbreed en daar maak ik mij voornamelijk hard voor een beter en toegankelijker cultuuraanbod, zoals b.v. ons wijkmuseum en behoud van architectuur op b.v. de Wagenwerkplaats.

Theo Swart

Al weer 17 jaar woonachtig in het Soesterkwartier. Getrouwd met Conny, die de meeste van u beter kennen van de bloemenwinkel op het hoekje oftewel Mon Papillon. Via haar ben ik betrokken geraakt bij de middenstand. Dit mede ingegeven door mijn werk. In het dagelijks leven geef ik in Den Bosch o.a. marketinglessen aan HBO studenten. Ik ben 6 jaar voorzitter geweest van de winkeliersvereniging en daarbij vele jaren mede initiatiefnemer van de braderie aan de Noordewierweg, later omgedoopt tot SK Zomerparade. Vanuit deze betrokkenheid ben ik 3 jaar geleden benaderd om ook zitting te nemen in het buurtbestuur. Veel mooie initiatieven heb ik daar langs zien komen. Dan blijft het toch fascinerend om zelf te ervaren hoe betrokken de inwoners van de wijk zijn. Hoe mooi is het om daar, hoe klein ook, iets aan te mogen bijdragen.

Mirjam `Grijpma

Mijn naam is Mirjam Grijpma. Sinds 2018 woon ik met mijn gezin met plezier in het Soesterkwartier. Om meer betrokken te zijn bij de buurt waarin ik woon, heb ik me verbonden met het buurt bestuur en bij enkele initiatieven van vrijwilligers. Ik ben aangesloten bij het Buurtbestuur om mee te denken over de ontwikkelingen en acties in de wijk en mijn stem hierin te laten horen.

Als vrijwilliger rijd ik op dit moment eens in de twee weken met een “Bakkie Aandacht” rond op de bakfiets. Waarbij ontmoetingen en waardevolle gesprekken spontaan ontstaan, onder het genot van een kop koffie of thee. Daarnaast breng ik brood langs op enkele scholen omdat iedereen een gezonde start verdient.

Verder ben ik Vriend van het mooie Bosbad en aangetreden in het bestuur. Ik hou van zwemmen in de buitenlucht en het steunt mij in mijn gezondheid. Mijn streven hierbij is dat het opnieuw een gezonde rijke ontmoetingsplek voor iedereen mag zijn.

Ik geloof in de kracht van het ontmoeten in elkaars verschillen en door deze te bundelen elkaar en je omgeving te versterken.

Zo wens ik mijn steentje in het soesterkwartier bij te dragen. En ook wens ik iedereen toe dat we elkaar maar mogen blijven ZIEN.

Zonnige groet en hoop tot een ontmoeten

Hedy Vermeer

Leuke Soesterkwartierders, Sinds korte tijd ben ik aangesloten bij het Buurtbestuur. Ik geef democratielessen op alle drie de scholen in het Soesterkwartier, waaruit de Kinderwijkraad ontstaat. In de kinderwijkraad zitten kinderen uit de groepen 6,7 &8 van ’t Anker, De Magneet en de Kubus.

Misschien heeft u weleens dingen voorbij zien komen zoals de “hondenpoeprap”, de kinderpolitieke partij Pestloos op Facebook of op de Wijkwebsite waar we te zien zijn met onze acties.

In de Kinderwijkraad zitten kinderen die zó enthousiast en zó bevlogen zijn, hoe zonde om deze kinderen na een jaar te verliezen! Vandaar dat wij een Buurtbestuur Junior opgezet hebben. Ik draai een pilot van een aantal maanden om te kijken of wij met het buurtbestuur Junior van meerwaarde kunnen zijn voor het Buurtbestuur en de wijk.

Met deze kinderen sluit ik af en toe aan, bij het buurtbestuur. De kinderen kunnen we meedenken over de activiteiten die voor hen georganiseerd worden in de wijk. Meedenken of zij de budgetten relevant vinden. Ook kunnen zij meedenken over oplossingen die nodig zijn om onze wijk nog mooier te kleuren.

Om deze reden ben ik nu dus lid van het Buurtbestuur Senior…(dat laatste woord fluister ik, dat willen ze niet horen). Ik woon sinds 2003 in de wijk. Ben dol op deze wijk en de mensen. Wel vind ik dat wij ons beter zouden kunnen verbinden met elkaar. Bovenal om een mooi voorbeeld te zijn voor onze kinderen. Een doel waar ik mij altijd voor inzet en zó waardevol vindt om mee bezig te zijn. Ik geloof in kinderen, in de liefdevolle oplossingen die zij kunnen bedenken, hun fantasie en hun vaak eerlijke kijk op de werkelijkheid. Ik kan met niemand zo heerlijk samenwerken.  Wanneer je geïnteresseerd bent in wat wij doen, iets wilt weten, iets wilt komen vertellen. Vragen kan altijd; hedy.vermeer@gmail.com

Thijs Blok

Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs. Hier komt nog een verhaal van Thijs.

Harma Lammers

Mijn naam is Harma Lammers. Ik ben werkzaam bij het wijkteam Soesterkwartier en op deze manier ben ik verbonden aan het buurtbestuur.

Ik werk nu al bijna 6 jaar in het wijkteam en heb met vele inwoners kennis mogen maken. Wat ik mooi vind, is dat de inwoners van het Soesterkwartier betrokken zijn in de wijk en naar elkaar omkijken. Dit bemerk ik niet alleen aan de aanvragen die binnen komen bij het buurtbestuur, maar ook wanneer ik bij de inwoners op huisbezoek ben om over datgene te praten wat hen bezig houdt.

Ik doe dit werk met veel plezier. Dit heeft er ook mee te maken dat ik bij vele inwoners van het Soesterkwartier de mentaliteit zie van: handen uit de mouwen, denken in oplossingen, ook al is het soms een beetje ‘out of the box’.

Natasja Opscherper

Hoi, Ik ben Natasja Opscherper. Ik ben geboren en getogen in het Soesterkwartier. Als kind heb ik op basisschool De Amersburg gezeten, wat later De Kubus werd. Ik heb 3 kinderen die ook naar De Kubus gaan.

Ik heb me de laatste jaren ingezet voor het Wijkperspectief Soesterkwartier. Ook heb ik me ervoor ingezet om het plein op de Seringstraat mooier en veiliger te maken voor jong en oud. Dat is goed gelukt ❤️

Voor mij is het heel belangrijk dat iedereen in het Soesterkwartier mee mag doen, mee mogen praten en gehoord wordt. Iedereen is gelijk!! Jong en oud, rijk en arm, voor iedereen is er een fijne plek in het Soesterkwartier.

Ik zet me ook in om kinderen in de wijk een leuke jeugd te geven. Door leuke straatfeestjes te organiseren bijvoorbeeld. En door mee te helpen met het organiseren van activiteiten bij de Buurtkerk. Daar heb ik ook meegeholpen met de Engelenactie rond de kerstdagen.

Henry de Gooijer

Als buurtnetwerker van het Soesterkwartier mag ik een bijzondere rol spelen in de wijk. Mijn netwerk bestaat uit bewoners, ondernemers en organisaties die met hun initiatieven bijdragen aan een sterkere wijk. Samen laten we mooie bloemen ontkiemen, opgroeien en tot bloei komen, op de vruchtbare aarde van een ruim 100-jarige wijk. Veel mensen kennen mij ook als mede-bewoner, wat extra kleur geeft aan deze veelzijdige baan. Voor welke vraag dan ook ben ik te bereiken op telefoonnummer 06-4328 2590 en op e-mail Henry.deGooijer@indebuurt033.nl.


voorblad1-linkeconomischekaart1-link